La banca no modificarà les tarifes d'operatives bancàries als sectors més afectats per la crisi sanitària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La banca reconeix que s'ha plantejat retirar o modificar certes càrregues al sector privat més afectat per la crisi, però per ara se seguirà en la línia de garantir que hi hagi múscul financer amb l'activitat creditícia. Ho han dit durant "El futur a debat" acte que la Confederació Empresarial Andorrana ha organitzat aquest dijous al matí.

Entre les preguntes formulades després del debat sobre el futur del sector financer organitzat per la CEA, s'ha qüestionat directament si es retirarien o no certes comissions als sectors privats més afectats per la crisi sanitària i econòmica de la Covid-19.

Els bancs reconeixen que se n'ha parlat i que s'ha discutit sobre la conveniència o no d'eliminar certs càrrecs, però per ara es continuarà en la mateixa línia de suport creditici, segons ha explicat el director del Banc Sabadell Andorra, Josep Segura.

Des d'Andorran Banking es veu clar que, després de la signatura de l'Acord d'Associació amb la UE, es generarà competència entre les entitats bancàries andorranes, un sector sobredimensionat per a alguns experts financers.

Els canvis dels darrers quinze anys, amb uns tipus d'interès que no són el que eren, obliguen el sector a replantejar-se futures aliances.

La directora d'Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha assenyalat que "estem focalitzats a cercar la competitivitat del sector, buscant aliances amb altres proveïdors o especialitzant-nos en sectors encara no explotats".

Des de la vessant privada de les finances, es recorda que el camí per a la transformació és lent, però que la digitalització i la virtualitat seran les eines que permetran que les dimensions del país no siguin el problema. Aquest ha estat un dels punts de coincidència del debat.

El director d'Alpha Saboya Assessors, Gilbert Saboya, ha destacat que "una de les coses positives, malgrat ser d'àmbits diferents i que ens fem la competència, és que hem desenvolupat un discurs bastant comú amb uns objectius a negociar que serien bons per al país".

La base per fer d'Andorra una potència financera existeix segons els ponents, que coincideixen a creure que el passat de plaça offshore del Principat ha format un capital humà nombrós difícil d'aconseguir en altres països.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.