Els banders constaten la presència d'un os a la vall de Sorteny

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nous indicis del pas de l'os per territori andorrà. Els banders han constatat la seva presència, ara a la vall de Sorteny. Després que s'observés, han pogut detectar rastres de pèl i femta que s'estan analitzant. 

L'anàlisi de les restes de pèl i femta de l'os que s'ha trobat a la vall de Sorteny, que es fan a un laboratori especialitzat, permetran saber si es tracta d'algun dels exemplars localitzats a la zona i a la resta del Pirineu segons el registre del Grup de Seguiment Transfronterer de l'Os al Pirineu (GSTOP). I és que Andorra és un territori de pas i en els últims mesos s'ha pogut tornar a demostrar amb la localització de diverses petjades a diferents punts, l'últim dels quals va ser a la zona del Comapedrosa.

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia fa el seguiment de l'espècie i del seu pas per les muntanyes del país. Com marquen els protocols, ja s'ha informat a l'associació de ramaders de la nova troballa. 

Què hem de fer si ens trobem un os? 

El ministeri té publicades a la pàgina web de mediambient.ad diverses recomanacions en cas que ens trobem un os a la muntanya. Informen que l'os és un animal molt discret i si ens veu o olora, intentarà evitar-nos, però és important intentar no apropar-s'hi tot i que estigui lluny perquè si se sent amenaçat pot arribar a ser perillós. Si portem un gos, cal mantenir-lo al nostre costat i evitar que pugui provocar-lo. 

Si l'os està a prop, a menys de 50 metres, l'hem d'ajudar que ens identifiqui amb calma, parlant i movent-nos. Després ens hem d'allunyar progressivament, sense córrer. Si aixeca les potes del darrere no és senyal d'agressivitat, sinó que està intentant identificar-nos millor.

Recorden el telèfon dels banders, 148, per avisar-los i informar-los de la situació. 

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu RTVA

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.