Els banders crearan una unitat especial per lluitar contra els furtius

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La lluita contra la caça furtiva és la gran prioritat del Cos de Banders, que celebra el seu patró, sant Francesc d'Assís. Hi haurà noves incorporacions per cobrir jubilacions i s'està en tràmits per crear un sindicat.

Durant els actes de celebració, el director dels banders ha avançat que es treballa en el desenvolupament d'un reglament, derivat de la nova llei del cos de 2021, que permetrà la creació d'unitats especialitzades. Una d'aquestes unitats tindrà la missió de lluitar contra el furtivisme.

Ferran Teixidó, director del Cos de Banders, explica que l'objectiu és cobrir les vacants de les jubilacions que hi han hagut i donar més professionalitat en diferents àmbits, com és el cas d'una especialitat que serà reconèixer els gossos del Cos de banders.

En la celebració, ha recordat l'origen del Cos tal com el coneixem avui, ja que fins al 1988 els seus integrants eren coneguts com a guardes de caça i pesca. També s'ha destacat que la nova llei dota el cos d'una major entitat, ja que ara depèn directament del Ministeri de Medi Ambient.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i SostenibilitatSílvia Calvó, detalla que ara "se'ls ha donat molta més entitat perquè son uns cossos especials que passen a dependre directament del ministre". 

Una de les novetats anunciades serà la creació, per primera vegada, d'un sindicat de treballadors. Els banders tenen una plantilla petita, de vint-i-un agents; per tant, la intenció és que la nova entitat sindical sigui conjunta amb la resta de cossos especials. La celebració ha servit també per a reconèixer alguns agents jubilats.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges
Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.