Els banders reclamen més efectius i esperen incorporar cinc agents més

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cos de banders ha aprofitat la celebració del patró per reivindicar la necessitat de més efectius. Actualment n'hi ha una quinzena i la previsió és que s'incorporin cinc més a principi d'any. L'objectiu és poder donar resposta a l'allau de feina dels últims mesos.

El director del cos de banders, Ferran Teixidó, explica que "mentre que l'any passat teníem unes 2.700 trucades, enguany ja passem per sobre de les 2.800 i preveiem que, amb el que queda d'any, pràcticament arribarem a les 3.000".

S'ha detectat un increment de denúncies, moltes lligades a l'accés motoritzat al medi natural, i d'expedients sancionadors, la meitat dels quals estan relacionats amb gossos potencialment perillosos. 

Per poder atendre aquest augment progressiu de feina, el cos de banders necessita incorporar més professionals. Els ha costat en els últims anys poder-ho fer, però tenen l'esperança de poder incorporar cinc professionals més a principis de l'any vinent."

Portàvem tres anys amb tres edictes i només ha entrat un candidat per edicte. Realment ens costava moltíssim. Sortosament s'ha fet un esforç a nivell de divulgació i a nivell de tractar amb la gent que vol entrar al cos de banders i ara mateix estem en un quart procés de selecció per a cinc llocs de treball. Sobretot on hem de treballar és en trencar el fet que ara mateix no hi hagi dones banderes. En el moment que comencin a entrar i que altres dones es vegin reflectides en aquesta feina i siguin elles mateixes que siguin les impulsores, ja que es tracta d'una feina tant per homes com per dones.

Ferran Teixidó, director del cos de banders.

Avançar en la digitalització i la professionalització són dos dels grans reptes, tot i remarcar que per fer el seguiment del pas de l'ossa pel país estan totalment preparats. Justament han pogut identificar un exemplar que ens ha visitat més d'una vegada: es tracta d'un mascle jove i gens conflictiu amb els ramats que està buscant nous territoris. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Sergi Linares 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.