Baró defensa l'informe vinculant dels comuns en la instal·lació d'equipaments

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

David Baró manté la defensa de l´informe vinculant dels comuns quan es tracti de projectes sensibles i no sensibles. En declaracions a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, el cònsol major de la Massana ha assegurat que Andorra la Vella no depèn tant de la xifra de transferències com altres parròquies, tot i que entén la defensa de la capitalitat.

David Baró considera que els comuns han de donar el vistiplau a través d'un informe vinculant, tant en projectes sensibles com no sensibles, ja que així el comú pot defensar els seus compromisos i estan "per gestionar el territori".

Assegura que es tracta només d'un matís a la llei, ja que els comuns han demostrat que no volen bloquejar projectes. Afegeix que proposaríen alternatives i així hi hauria "una col·laboració més estreta". Tot i això, considera que el gran avenç de la negociació és la gratuïtat de la cessió de terrenys.

Pel que fa a les transferències, entén que la cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, defensi la capitalitat, però creu que el canvi de pes del factor població per sobre del de territori ja beneficia Andorra la Vella. Recorda que, de fet, ja rep més per volum de població i de negocis:“És menys depenent”, diu.

Assegura que l´inici imminent de les obres del pla estratègic de Pal-Arinsal és el resultat de la voluntat per assolir un consens entre tots els agents implicats. Baró descarta la urbanització a peu de pista d'acord amb la minoria comunal.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: David Ramos

Entrevista completa al cònsol major de la Massana, David Baró, a l'Ara i Aquí:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.