La barreja culinària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les jornades de cuina d’hivern de la Massana barregen cuines del món amb la del país. La falta de neu s’ha fet notar i els restaurants noten menys afluència que altres anys.

Els Fogons del Món, les jornades de cuina d’hivern de la Massana, busquen impulsar una tercera cultura culinària. On els plats i els ingredients locals es troben amb altres cuines d’arreu del mónPer exemple, alguns opten per mesclar la gastronomia italiana i japonesa amb els ingredients del país.

D’altres segueixen amb l’essència de la cuina andorrana. Sempre, però, amb ingredients de temporada.

En l’equador de les jornades, que acabaran a finals de febrer, els restaurants han notat la falta de neu. I tot i la gran afluència de turistes aquestes últimes setmanes, les jornades segueixen atraient, sobretot, gent del país.

Durant aquesta època de l’any es busquen sobretot plats calents. Els ingredients principals són els ceps, els calçots, la carn o, inclús, el peix. Això dona peu a plats com el trinxat, el risotto amb calçot o el bacallà gratinat.

Informa: Gerard Castillo
Imatges:  Eric Escabias

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.