Bartolomé demana tenir en compte cada comú

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La revisió de les competències comunals ha de tenir en compte les especificitats dels comuns que gestionen estacions d'esquí. Ho ha dit avui el conseller de la minoria del comú d'Ordino, Èric Bartolomé, que ha posat en relleu que la corporació ha invertit 14 milions d'euros en els darrers deu anys per tapar el forat generat per Arcalís. La quantitat és importantíssima si es té en compte que els ingressos del comú de tot un any no arriben a aquesta xifra.

Malgrat que el comú d'Ordino ingressa uns 12 milions cada any, ja ha injectat una quantitat superior en l'última dècada per cobrir el descobert que genera l'estació d'esquí d'Arcalís. Això, en detriment d'una inversió que hauria d'anar destinada a la parròquia. Així ho ha indicat a Ràdio Nacional el conseller de la minoria del comú d'Ordino, Èric Bartolomé.

Opina que el nou model d'estat resultant del debat de les competències comunals haurà de tenir en compte les particularitats de les parròquies que gestionen estacions d'esquí. “Arcalís ha d'entrar dins aquest debat, perquè els comuns que tenen estacions tenen un greuge comparatiu”, assegura Bartolomé, tot subratllant l'element que l'esquí és un dels motors de l'economia del país. Èric Bartolomé, en la mateixa línia del cònsol major d'Ordino, considera que el comú no podrà mantenir l'autosuficiència si es redueix el volum de transferències que rep. “En el cas d'Ordino, el debat té doble importàcnia perquè estem parlant de la supervivència del Comú tal com el coneixem.”

Bartolomé critica que Vallnord prioritzi l'esquí familiar de Pal-Arinsal, en detriment dels interessos d'Arcalís. Reconeix que la salut financera de l'estació, els accessos i els tancaments recurrents pel mal temps, dificulten l'interès dels inversors. Un dels atractius podria passar per modificar els plans d'urbanisme i pemetre urbanitzar la zona.

Informa: Xavi Palma     Imatge: Cristina Jubete     Locució: Anna Lladó

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.