La basílica de Meritxell, la infraestructura cultural més visitada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La basílica de Meritxell continua sent la infraestructura cultural més visitada. Ho confirmen les 38.300 visites que va rebre el 2014. Els museus i monuments del país han tingut 211.846 visites, menys que al 2013.
D´entre els museus més visitats destaquen la Casa de la Vall, amb 20.228 visites; la Casa d´Areny-Plandolit, amb 14.514, i el Centre d´Art d´Escaldes-Engordany, amb 13.112. Segons les dades facilitades, el flux que passa per algun dels museus ho fa entre el juny i el setembre. Així que el gros de visites continua marcat per l'estacionalitat, un factor que des dels diferents departaments de Turisme es vol invertir. Ara bé, el monument que més visites rep al llarg de l´any és la basílica de Meritxell amb 38.300, xifra que representa una millora respecte del 2013. Un dels motius que ho expliquen és que va quedar adscrita a la ruta mariana l´abril de l´any passat.Tot i així cal remarcar que el romànic també crida molt l´atenció a bona part del turisme, sobretot, quan fa bon temps. S'ha de tenir en compte que les esglésies romàniques només obren portes a l'estiu. Respecte a la procedència, el públic més nombrós és el francès seguit de l´espanyol, el català i l´andorrà.Informa: Rosa Alberch Imatge: Meri Bellosta
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.