Els bombers reduiran un 40% el cost de formació dels seus oficials 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els bombers han signat un conveni de col·laboració per a formacions amb l'escola nacional francesa del cos. Són per als oficials i des del 2009 ja s'imparteixen.

Ara bé, aquest conveni permetrà reduir-ne el cost un 40%, diferència que es podrà destinar a altres accions formatives. "Nosaltres formem els oficials de bombers d'Andorra que venen", explica el director del centre francès Gregory Allione, "i això també ens permet poder compartir coneixements".

Jordi Farré coincideix a celebrar els beneficis de "compartir tota la part d'investigació que es realitza des de l'escola. I tindrem l'opció que formadors nostres avalats pel centre puguin realitzar formacions".

Reptes de futur: cobrir jubilacions i feminització

Sobre l'última promoció d'oficials, el director del cos de bombers recorda que es va cobrir. Això sí, conscient de la dificultat d'atreure candidates femenines, anima "les dones perquè esdevinguin bomberes", sobretot, per cobrir les places que es generaran amb les pròximes jubilacions. 

Imatges cedides per ENSOSP

Imatges: Albert Refart

Informa: Ariadna Guiu Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.