Bon balanç del Mercat de Nadal d'Andorra la Vella amb visitants d'arreu del món

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dissabte 31 de desembre acaba l'any i també el Mercat de Nadal, una fira ja consolidada a Andorra la Vella que serveix a paradistes i artesans per donar-se a conèixer i exhibir les elaboracions. El perfil i volum de visitants han estat molt variats, amb un especial repunt els caps de setmana. 

En general els paradistes del Poblet de Nadal estan satisfets de com ha anat la fira, que esdevé un punt de trobada de negocis i artesans, tot i que hi ha qui considera que s'hauria de donar a conèixer més. 

Segons Rubén Atero, de Formatges Camps, es tracta "d'una fira molt bonica amb gent molt guai; el balanç és positiu". Per Joan Polo, que treballa a la parada de les empanades Las Muns, el Mercat de Nadal permet que "moltes empreses que estan entrant al país aprofitin l'oportunitat per donar-se a conèixer".

Aquest precisament ha estat l'objectiu de l'artista Yolanda San Marcos, que també està contenta com ha anat el trancurs de l'esdeveniment: "És el primer cop que tinc una parada al Poblet de Nadal i ha estat una experiència molt bona. He pogut tastejar productes derivats de la meva obra". 

També és la primera vegada per l'editorial Marinada Edicions, que també estan satisfets de com ha anat la fira. El seu representant, Joan Ramon Marina, explica que aquest punt de trobada també els permet "promocionar altres editorials petites i d'amics". 

Per Jesús Castillo, pintor de la marca Iesus Castillo Art, "hi ha hagut molta gent que passeja, però poc negoci" i considera que un esdeveniment així s'hauria de promocionar més. 

Hi ha hagut una fluctuació de clients amb perfils molt diversos i de llocs molt llunyans. 

Castillo, per exemple, ha venut les seves obres a una noia que ha vingut des de Hawaii. San Marcos també ha atès turistes d'Estats Units i molts procedents de França. Atero, però, també afegeix que hi ha hagut compradors del país. 

La fira també ha estat un important reclam per als més petits amb activitats com, per exemple, l'oficina de correus màgica. 

Segons Sis, una menairó de l'oficina, han dedicat uns 10 minuts a cada infant que ha vingut a entregar la seva carta. Un moment de molta alegria i il·lusió. Han arribat a rebre fins a 500 cartes dirigides al Pare Noel, el tió o els Reis d'Orient, que ja estan en camí. 

Informa: Laura Cugat-Neus Vila
Imatges: Cristina Fidalgo-David Moreno
Locució: Maria Vilariño 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.