Borda Gabriel per a Cultura i el Fener per decidir

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En política comunal, Escaldes-Engordany ha aprovat el tancament del segon trimestre amb un superàvit de 8 milions d'euros. Ha estat en una sessió de consell on s'han aprovat dues partides per reubicar serveis del comú. 

El comú d'Escaldes ha aprovat una partida plurianual per tirar endavant la reforma de l’interior de la borda Gabriel, 200.000 aquest any i 432.000 l'any vinent per ubicar-hi serveis culturals.

"Ens semblava adient que Cultura pugui anar, vist que anem a un espai que té història. A l'altra planta que hi ha, la idea és fer una sala que pot arribar a ser multifuncional"

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

L'oposició ha votat a favor, de la mateixa manera que ha donat suport al crèdit extraordinari per als treballs de condicionament de la façana del local del Fener on es preveu instal·lar el Servei de Circulació i el taller tèxtil i de vidre, tot i que els Demòcrates proposen ubicar-lo a l'aparcament de Guillem Adellach i destinar els 1.000 metres de locals a iniciatives per als joves, cosa que la majoria s'ha compromès a estudiar. 

"És un espai molt agradable, molt visible, vam creure conveninent posar l'espai jovent, tot i reconéixer que s'ha de moure el servei de circulació, s'està pagant un lloguer"

Anna Garcia, consellera de la minoria

Aquest dijous també ha aprovat amb abstenció dels demòcrates l’execució pressupostària del segon trimestre d’enguany en què de moment es presenta un superàvit de 8,2 milions d'euros (uns ingressos de 23,4 milions d’euros i unes despeses de 15,2 milions d’euros).

Pel que fa als ingressos corrents s'ha recaptat pràcticament els onze milions previstos. Pel que fa als aparcaments, falten cinc milions per arribar als onze milions vuit-cents mil pressupostats. El que va més enrere és l'ITP i es xifra que del milió dos-cents mil euros només se n'han percebut dos-cents mil tot i que preveuen que s'acceleri en els dos últims trimestres de l'any.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pau Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.