L'ús de les bosses de plàstic cau gairebé un 90% en quatre anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La majoria dels grans centres comercials ja han fet el canvi de bosses de plàstic per bosses de paper, cosa que n'ha fet disminuir el consum gairebé un 90% en tan sols quatre anys.

L’ús de bosses de plàstic d'un sol ús s'ha reduït un 80% en el darrer any i se n'han distribuït gairebé dos milions menys que el 2019.

Un descens molt pronunciat respecte a la tendència dels exercicis anteriors, per al qual han estat determinants la reducció de les compres per part del turisme, la conscienciació social i el fet que la majoria dels grans supermercats ja s'hagin passat a les bosses de paper, segons ha detallat el vicepresident de l'Associació de Comerciants de Riberaygua, Antoni Miralles.

Mentrestant, al carrer, bona part de la ciutadania ja prefereix endur-se la seva bossa reutilitzable i poques vegades compren les que ofereixen els supermercats. Entre les bosses de plàstic i les de paper, prefereixen les segones per la seva resistència.

La pandèmia també ha afectat la gestió de residus. El centre de tractament de la Comella va augmentar un 186% els materials sanitaris a l'abril, coincidint amb l'esclat de la primera onada.

Informa: J. Saez/ T. Navarro/ Ò. Serrano
Imatges: Arnau Teixidó
 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.