Brian Giner, víctima d'assetjament escolar: "El bullying fa molt de mal, però fan més mal les conseqüències"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Dilluns que ve és el Dia internacional contra l'assetjament escolar i aquest divendres hem pogut seguir una de les iniciatives que organitza el col·legi Sant Ermengol per fer créixer la sensibilització.
Ha consistit en una xerrada a càrrec de Brian Giner, que després de patir aquest greu problema durant 12 anys, ha escrit el llibre "Golpeado pero no derrotado" i fa xerrades arreu de Catalunya per poder apropar el seu testimoni i trencar silencis.
Giner ha començat la xerrada dirigida a un centenar d'alumnes entre sisè de primària i primer d'ESO preguntant als assistents si sabien què és l'assetjament escolar. Al començament, ho atribuïen a "ficar-se amb una persona perquè té una dificultat o un problema físic o mental". Però aquesta visió no és del tot certa. I és que un dels objectius de la conferència ha estat ampliar aquesta definició i donar consells per detectar una situació que ens pot afectar a tots. "No importa l'orientació sexual, ni d'on vinguis", ha remarcat el ponent.
Giner, que ha estat víctima de bullying, ha explicat que l'assetjament escolar "fa molt de mal, però fa més mal després quan fas la teva vida i hi ha petites coses que no superes". Amb tot, el que intenta exposar és que "és un problema que es pot superar, no és el final i pot arribar a bon port".
I aquí hi juga un paper crucial la capacitat de denúncia i el suport de l'entorn. La cap d'estudis ESO al col·legi Sant Ermengol, Fàtima Rossinyol, posa en relleu com "mai és la persona agredida la que et ve a veure, perquè això costa moltíssim. Solen ser moltes vegades amics més íntims que d'alguna manera et van insinuant petites qüestions".
Muna Perales és alumna de primer d'ESO del col·legi Sant Ermengol i explica que té una amiga que ha patit bullying. La va ajudar "dient-li que no li donés importància, que denunciés a les persones i les bloquegés, animant-la a parlar amb els seus pares per poder arreglar aquest problema al més aviat possible".
La rapidesa en la detecció d'un cas i l'efectivitat a tallar-lo són clau i el Brian recomana dir-ho, dir-ho a aquella persona que sabem que ens pot donar la mà.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala