En busca del suport de fisioterapeutes, logopedes i podòlegs al pacte de salut

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una vegada oficialitzat el pacte d'estat per a la millora del sistema sanitari, el següent repte és integrar els tres únics col·legis professionals que han decidit quedar-ne al marge. Parlem dels fisioterapeutes, logopedes i podòlegs. Cadascú per motius diferents, que el Govern espera resoldre.

El pacte d'estat neix amb el suport de 39 entitats i partits polítics, però l'acord no és unànime. Tres col·legis professionals han decidit mantenir-se'n al marge per motius diferents: fisioterapeutes, logopedes i podòlegs. Segons explicava la titular de Salut, Helena Mas, els fisioterapeutes tenen dubtes respecte al seu rol assistencial i volen disposar de més informació sobre dos apartats que preveu el pacte: prevenció i promoció de la salut.

En el cas dels logopedes, no comparteixen el contingut d'un procediment en la via preferent de la cartera de serveis, mentre que els podòlegs han expressat algunes disconformitats pel servei de podologia per a la gent gran, acordat per Salut, els comuns i el SAAS, que subvenciona bona part del cost de les visites.

En tot cas, el Govern creu que hi ha marge per superar les diferències amb les tres associacions professionals perquè s'incorporin a l'acord sobre salut. Segons el ministeri, la voluntat és informar periòdicament totes les entitats professionals de les novetats del pacte, hi estiguin o no adherides.

Quant al futur del pacte d'estat, el PS reitera la intenció de quedar-ne al marge perquè no es un veritable pacte d'estat. Considera que es tracta d'un seguit d'intencions, que no defineixen clarament els objectius. Com a exemple destaquen que no s'ha dotat d'un pressupost ni d'un calendari.

"Hauria de canviar diametralment el plantejament d'aquest pla i recuperar, per exemple, la proposta que es va fer al final de la passada legislatura on, entre altres coses, es parlava del finançament de la sanitat, d'una reforma sanitària, del paper del SAAS... Si hagués estat això el que ens haguessin plantejat des del Govern ara hi seríem, però no ho és".

Susanna Vela, presidenta suplent del grup parlamentari del PS

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.