El CAEE dedica una exposició a Barbie i el cinema amb més de 150 nines

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 9 de març la nina més famosa del món fa 60 anys. Aprofitant l'avinentesa el CAEE li ret un homenatge amb una exposició de cinema en què Barbie i el seu company es fiquen en la pell de diversos personatges, alguna amb semblants molt reals.

Bàrbara, o Barbie pel gran públic, és la protagonista d'aquesta exposició on es poden veure més de 150 reproduccions d'ella i el seu company Ken.

Són propietat de Paloma Olmedo, que va decidir col·leccionar aquests exemplars després que la seva mare li tirés les nines amb què havia jugats des de petita. Assegura que "estan pràcticament totes les que ha tret Mattel des dels anys 60 fins ara". Hi ha "algunes vestides com els personatges de les pel·lícules i altres amb les cares esculpides de les pròpies actrius, que són les que més valor tenen".

Personatges de la història del cinema

Són personatges històrics com Elvis Prestley, James Dean, Audrey Hepburn, Clarke Gable i Vivien Leigh, a 'El que el vent s'endugué; i Julie Andrews i Dick Van Dyke a Mary Poppins.

Moltes venen de la casa Mattel dels Estats Units i n'hi ha que tenen històries de pel·lícula com la de la nina de Penélope Cruz a Pirates del Carib, l'única espanyola replicada per la firma, Frida Kahlo, la venda de la qual va ser prohibida a Mèxic pel semblant poc ajustat que li va veure la família o la més valorada fins a la data, una reproducció de Jennifer Beals a Flashdance.

Les seves mides obliguen els estilites a ser molt minuciosos també a la seva propietària que n'ha vestit algunes. "Volia fer la meva aportació", explica Olmedo destacant les que es refereixen "a sèries com Dowton Abbey o tres que reflecteixen tres quadres de Goya".

Des de la seva presentació al 1959 s'han venut més de mil milions d'unitats arreu del món. Va ser la primera nina amb cos adult i tot i la polèmica que l'ha acompanyat al llarg de la seva història no perd la seva condició d'eterna.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.