Campanya per informar dels drets i deures de la llei del català

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Política Lingüística llança aquest divendres una campanya per tenir clar els drets i deures de la llei del català.

Una campanya que es vehicula a partir de la identitat, la igualtat d'oportunitats i la integració. Serà present al carrer, als mitjans de comunicació i a les xarxes amb un enllaç, 'lleidelcatala.ad', on trobar tota la informació per a l'usuari.

La campanya pretén ser un punt de partida per al seu desplegament. Als treballadors amb permís de treball i residència que fan part de la quota general aquest novembre seran els primers a haver d'acreditar les 30 hores de català i al gener es comença a sancionar. I atenció perquè si l'empresari posa els mitjans la sanció pot recaure en el treballador. 

'El català també' és un deure i una obligació. El Departament de Política Lingüística vol que quedi clar i que ningú defugi del que diu la norma. Per això es pot trobar tot de manera entenedora a la pàgina 'lleidelcatala.ad' on es recullen algunes màximes, la implicació en diferents àmbits, preguntes freqüents i requisits per renovar el permís de residència que a hores d'ara afecta els treballadors de la quota general. Des del departament s'ha reforçat el nombre de professors. Tenen un any per acreditar les 30 hores.

El lloc web es promocionarà a través de la campanya mediàtica que es posa en marxa aquest divendres i s'allarga fins a les portes de Nadal. La ministra avisa que aquelles persones que rebin els recursos per aprendre la llengua i no l'utilitzin poden incórrer en una falta.

Darrerament el departament ha rebut 46 queixes que s'han contrastat amb els empresaris amb una recomanació. A partir de gener la reincidència serà multada.

Plataforma per la Llengua anima a fer complir la llei del català

Des de Plataforma per la Llengua, el seu president a Andorra referma la idea que sense aplicació activa de la llei del català no s'avançarà. Dit, d'una altra manera, només sancionant es veu la necessitat de complir amb la norma.

 El president de la Plataforma Andorrana per la Llengua, Marc Vila, ho compara com la dissuasió nuclear. "Si l'altre no veu que ho faràs li costa més aplicar-la. Si veu que tens la intenció seriosa de fer-ho, per la sola percepció que tu ho faràs, ja ho fa".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.