Els canelons no falten a la cita 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Esteve també és sinònim de canelons. Hi ha restaurants que porten des de diumenge preparant-los. És una elaboració que necessita més de 3 hores de dedicació. 

Per si no en tinguéssim prou, després de Nadal arriba Sant Esteve amb els tradicionals canelons. El rostit, les plaques de pasta i la beixamel són els tres ingredients imprescindibles. Al celler d'en Toni porten tres dies preparant-los i a banda de tenir el local ple amb 75 comensals, també en fan per emportar. El cap de cuina, l'Òscar Serra, ens explica que "tenim més de 420 canelons per emportar." 

Com mana la tradició, aquest plat estrella s'elabora amb les restes del brou de Nadal, però avui en dia es mengen hi hagi sobres del bullit o no. Això si, s'ha de preparar amb temps perquè és una recepta que necessita més de 180 minuts de preparació.

Una festivitat, típica catalana, que es va establir durant l'imperi carolingi, perquè tothom tingués temps de tornar a cada després de Nadal.

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.