Canillo celebra la vianda de Sant Antoni fusionant tradició i mesures Covid
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Canillo ha organitzat una escudellada popular que fusiona la tradició amb les mesures anti-Covid. Des de les 5 del matí d'aquest diumenge, un grup de 7 escudellaires han preparat més de 800 racions d'escudella en unes cassoles gegants que han de servir per abastir tota la parròquia. La novetat, una distribució en format stop-lab per evitar el contacte físic.
35 quilos de cigrons, 80 de mongeta, 25 gallines, 800 talls de botifarra blanca, 80 de botifarra negra i més de 1.500 pilotes. Tot, barrejat en cinc cassoles de mida industrial que han començat a fumejar quan encara era fosc.
Aquests són els principals ingredients d'una escudellada popular que manté el seu secret en "l'estima amb què es fa, la tradició i l'aigua de Canillo", ha assegurat la tècnica de turisme del comú, Gisela Jané.
Tot plegat és una escudella diferent i és que el comú de Canillo s'ha hagut d'adaptar per complir les mesures decretades per la Covid-19. Això sí, sempre respectant les tradicions. D'una banda, és l'única parròquia que ha mantingut els escudellaires majors cuinant des de primera hora del matí per a tothom.
De l'altra, però, que ha organitzat un mètode de repartiment a l'estil stop-lab on els residents passen amb el cotxe per davant del comú i s'emporten la seva ració envasada. El cònsol major, Francesc Camp, s'ha mostrat satisfet que la proposta hagi funcionat i que la ciutadania hagin respost, en una escudellada "adaptada al context actual de la pandèmia".
A les 11 del matí, els escudellaires ha començat a apagar el foc i a omplir els més de 800 envasos individuals que s'han exhaurit en aquest format stop-lab.
L'objectiu amb tot plegat és respectar les tradicions seguint les restriccions de manera excepcional davant una situació poc habitual.
Informa: Òscar Serrano
Imatge: Marta Pons