Canillo entrega al Govern l'estudi de càrrega de la parròquia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú de Canillo lliurarà aquest dimecres l’estudi de càrrega al Govern. Un estudi que preveu un creixement que arribaria a 9.000 residents en 10 anys.

De l’estudi, se n’extreuen dues inversions necessàries: la separativa de les aigües residuals i la xarxa viària. Per la resta, les previsions no comprometen els recursos, però posen en relleu que és una previsió tècnica i no l'escenari desitjat. 

"S'han de fer operacions puntuals com per exemple la xarxa de separativa d'aigües, de mobilitat, però també amb el tema dels dipòsits d'aigua per les filtracions i l'eficiència de la gestió de l'aigua, però en cap cas posa en dubte o compromet aquest creixement. Una altra cosa és si és convenient que hi hagi aquest creixement a Canillo o altres consideracions més polítiques. Estem parlant d'un estudi tècnic que ens diu que Canillo pot créixer fins a aquestes xifres sense comprometre els seus recursos naturals o els seus serveis"

Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo

El comú també ha tancat els comptes del Palau de Gel amb un dèficit de més d’1 milió d’euros després de mesos de tancament i una inversió de 4 milions el 2023. Els ingressos van baixar un 15%, uns 950 mil euros. Tot i això, el comú es mostra positiu davant d'aquestes xifres i confia que hi haurà una bona evolució aquest mateix any.

"El comú ha assumit aquest deute al palau com a soci únic del Palau de Gel i alhora hi haurà un conveni de col·laboració per finançar el benefici d'aquesta entitat"

Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo

 

A més, s'ha aprovat la remodelació del parc infantil situat a sobre del Palau de Gel per un valor de més de 180 mil euros i la instal·lació elèctrica del pònting de la passarel·la del pont Tibetà per gairebé 130 mil euros.

Informa: Gerard Castillo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.