Canillo recupera la tradicional escudellada i reparteix 900 racions
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Canillo ha estat la primera parròquia a celebrar la tradicional vianda de Sant Antoni. Amb totes les entrades exhaurides, aquesta nova edició s'han repartit prop de 900 racions. Després de dos anys amb restriccions Covid, l'esdeveniment ha recuperat el seu format de sempre.
Preparar la tradicional vianda de Sant Antoni són moltes hores de feina. De fet, els encarregats han començat a dos quarts de cinc del matí a fer el foc. "El primer que fem és tirar els ossos, la gallina i els peus de porc. Després posem la verdura i acabem d'afegir-hi el porc. I ho servim en una carmanyola, amb botifarra negra, blanca i una mica de donja", ha explicat el cap del Departament de Dinamització Turística i Cultural de Canillo, Francesc Oriol.
I després de moltes hores de feina, a la una del migdia s'han començat a servir les primeres racions. Amb totes les entrades venudes, es calcula unes 900, l'organització n'ha cuinat més per acomplir les expectatives. El cònsol de la parròquia, Francesc Camp ha destacat la gran rebuda per part dels canillencs. "Les tradicions són ben vives, molt participatives i desitjo que continuï així."
La gent ha estat puntual com un rellotge i després d'una hora es continuaven repartint racions de vianda a la plaça del Telecabina. Una edició que ha recuperat el format tradicional, després de dos anys amb restriccions per la Covid.
Informa: Maria Lucena
Imatges: Cristina Fidalgo