Canillo redueix en 15 milions el deute

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'execució pressupostària, la presentació dels comptes d´ENSISA i NEVASA i el balanç del pressupost del Palau de Gel del darrer trimestre han estat els temes centrals del consell de comú de Canillo.

El comú de Canillo preveu tancar els comptes del tercer trimestre amb un superàvit de gairebé 2 milions d'euros. El conseller de Finances, Marc Casal, va recordar que durant el mandat s'ha reduït en 15 milions el deute del comú passant de 18 als 3 actuals, motiu pel qual es podrà afrontar el futur amb garanties.

Durant el consell de comú s'han repassat les xifres de Grandvalira l'any passat. En total hi va haver 1.663.876 dies d'esquí venuts, que suposen un benefici net de 3,6 milions d'euros, segons ha indicat el director d'ENSISA, Conrad Blanch . 

També s'ha volgut destacar la dinovena posició que ocupa Grandvalira en el rànquing mundial de pistes d'esquí i s'han presentat les millores que s'han fet per aquesta temporada, en especial, la incorporació de noves pantalles que permetran la recollida de forfets sense haver de fer cua. Pel que fa al calendari d'obertura de pistes, es preveu una temporada llarga i es calcula que podrien estar obertes fins al 10 d'abril.

Per altra banda, també s'han presentat els comptes del Palau de Gel dels darrers 4 anys. S'ha aconseguit reduir gairebé 300.000 euros gràcies a la contenció de despeses i l'augment dels beneficis de la pista. Malgrat les obres de millora, que han comportat el tancament gairebé 7 setmanes, els resultats d'explotació han augmentat positivament i han arribat als 90.000€, una xifra 7 vegades superior als resultats del 2013. El esponsable del Palau de Gel, Francesc Oriol, ha posat en relleu que hi ha hagut "un canvi en l'explotació de les activitats". "Hem tingut poca capacitat d'inversió però el que hem fet se'ns ha traduït directament amb freqüentacions a la pista de gel". Oriol afegeix, a més, que "hem tingut un canvi de context i això és innegable". 

El d'ahir va ser  el darrer consell de comú de l'actual mandat abans de les eleccions.

Informa: Hèctor Romance  Imatge: Eva Viaplana

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.