El Canòlich Music porta Alfred García i Cesc Sansalvadó a les escoles

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El festival Canòlich Music torna amb xerrades a tots els sistemes educatius, que s'allargaran fins divendres. El cantant d'Operación Triunfo Alfred García i Cesc Sansalvadó en són els protagonistes. Aquest dijous al matí han estat amb alumnes dels col·legis Sant Ermengol i Sagrada Família.

L'Alfred García va aturar els estudis per dedicar-se a la música fent-se a conèixer al programa televisiu Operación Triunfo. Cesc Sansalvadó també va fer una pausa com a professor d'escola per perseguir la mateixa passió, començant a cantar als metros de diferents ciutats. Trajectòries que han compartit amb estudiants de 13 i 14 anys donant-los un consell. "Estar presents, actius i amb una actitud de menjar-nos el món", els ha comentat Sansalvadó.

L'Alfred, per la seva banda, ho veu com una proposta molt enriquidora per a ells i també per als mateixos cantants. "Per a nosaltres també perquè veiem el feedback (retorn) de persones tan joves que just estan començant a experimentar i a créixer per convertir-se en les persones que seran".

El Gaël Martín, alumne del Col·legi Sagrada Família, ho té clar: "Jo vull ser com Cesc: professor d'educació física". "Que ens expliquin la seva vida i que reflecteixin els seus sentiments i com van començar en el món de la música sembla molt creatiu i bonic", ha opinat l'alumna del Col·legi Sant Ermengol, Jana Ballestà. La seva companya Sofía Cendón ha remarcat que els han ensenyat "a tirar endavant, a fer el que ens agrada, a motivar-nos i no envoltar-nos per la pressió social".

Per la seva banda, Sansalvadó ha reconegut que aquests tres dies de Canòlich Music a les aules "tan enguany amb l'Alfred, com l'any passat amb el Miki Núñez, a nosaltres ens van molt bé per aturar-nos un moment i també veure tot el que ens està passant".

Els hem preguntat si ens podien avançar nous projectes. García ha reconegut que no podria dir res, mentre que Sansalvadó ha explicat que publicaran el primer àlbum el divendres 15 de desembre, el presentaran a Barcelona el 24 de gener, faran un concert de presentació també a Madrid i "estem mirant de moure alguna cosa aquí a Andorra".

Mentrestant, l'Alfred García ha interpretat el seu últim tema titulat "Els teus ulls" i el Cesc Sansalvadó ha cantat "Buffalo" en honor a la pèrdua d'un amic. La gira de xerrades a les escoles acabarà aquest divendres, dia en què arrencarà la programació central del festival.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.