Canviar de crema solar cada any per evitar cremades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sol i la calor són elements bàsics de l'estiu, però l'exposició solar pot provocar danys greus a la pell. Per això, és fonamental tenir cura i prendre mesures per prevenir les cremades.

Per protegir-nos adequadament és essencial utilitzar protector solar i evitar l'exposició en les hores centrals del dia, perquè la cremada de pell repetida produeix càncer.

S'ha de ser especialment prudent entre les 11 del matí i les 6 de la tarda, sobretot quan es tracta de nens o de persones de pell blanca. Així mateix, és important renovar el protector cada any. Amb el pas del temps perd la seva eficàcia i deixa de protegir.

"Una vegada obert el protector té uns mesos que està actiu, però quan passen aquests mesos és com si et posessis una crema hidratant. Per tant, cada any t'has de comprar un protector nou, perquè aquesta és la causa més freqüent de cremada de sol"

Francisco López Gil, director mèdic del centre DermAndTek d'Escaldes-Engordany

A més, es recomana optar per protectors de farmàcia en comptes de supermercat, aquests tenen un rang de protecció molt ampli contra tot l'espectre solar, inclosa la llum blava, que emeten els ordinadors i pantalles. S'ha demostrat que aquesta llum no té un efecte perillós per a la nostra pell, però afavoreix l'aparició de taques.

És molt important ser conscient del perill que suposa a llarg termini no protegir-se, especialment per prevenir el càncer de pell.

Informa: Ada Barbosa
Imatges: Nil Forcada

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.