Canvis en els contractes de lloguer d'habitatges

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En aquesta sessió de consell també s´ha aprovat la modificació de la llei d'arrendaments de finques urbanes. El projecte ha tirat endavant amb el vot favorable dels grups demòcrata i mixt i amb l´abstenció dels socialdemòcrates. Entre d´altres qüestions, s´estableix que l´arrendatari lliuri el pis en l´estat en què el va trobar en iniciar-se el contracte de lloguer si aquest és inferior a 5 anys. També s´ha aprovat la modificació de la llei de circulació, que regula l´ús obligatori d´equipaments especials en cas de nevada.

Amb el text aprovat, entre d´altres qüestions els contractes de lloguer poden passar de 5 a 2 anys si les dues parts acorden que el propietari pugui recuperar l´habitatge per a ús propi o familiar. També s´estableix que el llogater hagi de retornar el pis en les mateixes condicions que quan va iniciar-se el contracte si aquest no arriba als cinc anys. A diferència dels altres dos grups, que han votat a favor, els socialdemòcrates s´hi han abstingut. Segons la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, aquesta clàusula és abusiva.

També s'ha aprovat la reforma del codi de circulació, amb els vots del grup mixt i dels demòcrates, que van eliminar algunes sancions que preveia el text inicial. Els socialdemòcrates, que volien que se sancionés els vehicles que no duguessin equipaments especials entre novembre i maig, hi han votat en contra. Els demòcrates han defensat l'eliminació de les sancions. La consellera Olga Adellach assegura que "la finalitat és la prevenció i no la sanció perquè som un país turístic i poden arribar al país turistes que no portin equipaments especials si la previsió és de bon temps". Així doncs, només se sancionaran els vehicles que no duguin equipaments especials quan la calçada estigui nevada o gelada. 

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.