El cap d'epidemiologia del Clínic defensa l'actuació d'Andorra en la crisi de l'Ebola
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Andorra està actuant de forma correcta pel que fa a la crisi de l´Ebola. Així ho creu el cap d'epidemiologia de l´hospital Clínic, de Barcelona, que avui ha impartit una xerrada informativa a personal sanitari i no sanitari a l´hospital Nostra Senyora d Meritxell. Antoni Trilla assegura que la probabilitat que Espanya o Andorra registri un cas positiu d´Ebola és molt baixa. Tot i així, davant les sospites, afirma que s´ha d´actuar amb seny i prudència.
Andorra ha actuat correctament davant de la sospita d'Ebola registrada la setmana passada. Ho creu el cap d'epidemiologia de l'hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, que avui ha participat en una sessió informativa sobre aquesta malaltia organitzada pel SAAS.
Antoni Trilla assegura que els professionals del país tenen l'actitud necessària per afrontar la crisi i que “l'hospital ha actuat de forma excel·lent i amb molt sentit comú, que moltes vegades manca en una situació de crisi”. “Ningú té les instal·lacions perfectes i els protocols absolutament entrenats”, afirma posant l'exemple dels Estats Units.
Assegura que el seny i la prudència són imprescindibles en aquesta malaltia, una epidèmia que no afecta el món occidental sinó l'Àfrica, que és on, en la seva opinió, s'ha d'actuar. Trilla ha insistit que Andorra té una probabilitat molt baixa de registrar un cas d'Ebola. Opina, per tant, que “hem de plantejar aquesta possible situació, actuar seriosament en conseqüència, i després de 24-48 hores si el cas es descarta estarem tots dins de la normalitat, que no hauríem de perdre mai”.
El cap d'epidemiologia del Clínic ha assenyalat que el sentit comú comença pel triatge a Urgències i per tres preguntes al pacient: d'on ve, quan ha tornat i si té febre, tres respostes que determinaran l'activació dels protocols.
Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete