Un cara a cara a Andorra la Vella per augmentar la participació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Unes comunals a Andorra la Vella que seran un cara a cara. Demòcrates ha perdut Liberals, però manté Progressistes-SDP donant-li suport. Mentre que el PS ha unit forces amb Concòrdia i Somveïns, sota el nom d'Enclar, per intentar, d'una vegada per totes, gestionar el comú. L'habitatge, els espais verds i la neteja dels carrers són temes cridats a ser protagonistes en la campanya electoral.  

El primer repte conjunt que tenen les dues candidatures que es presenten a Andorra a la Vella és fer apujar la participació als comicis, que el 2019 no va arribar al 50%. Tenen dues setmanes per endavant per convèncer la ciutadania amb les seves propostes, on l'habitatge hi tindrà un paper central. És la principal preocupació de la població i totes dues tenen clar que des del comú també s'ha de prendre la iniciativa. De moment, hi ha encarregat el projecte d'arquitectura de l'edifici de pisos a preu assequible del Cedre, que podria començar a construir-se l'octubre de l'any vinent.

Un dels temes que pot enfrontar les dues candidatures és la reforma de la plaça del Poble, per a la qual s'ha fet un concurs d'idees. Hi ha un projecte guanyador, però no convenç a la fins ara minoria socialdemòcrata. Això sí, en els dos casos ja han deixat clar que el concepte de "ciutat verda" els importa i comparteixen la idea d'omplir la parròquia amb més arbres.

La neteja dels carrers i les places d'aparcament són altres aspectes que poden marcar la campanya electoral a Andorra la Vella. A més, hi ha enlaire el projecte del futur recinte multifuncional, que encara es debat entre dues ubicacions, l'estadi Comunal o la Borda Mateu, depèn de com prosperi el projecte d'estadi del Futbol Club Andorra.  

Informa: Laura Massegú
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.