L'excedent tèxtil de Càritas generarà llocs de feina

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Càritas recull molta més roba de la que necessita. Només l'any passat es van recollir 72 tones de tèxtil, al voltant d'un 30% de les quals es va reutilitzar a través de la donació i d'omplir l'estoc de les seves botigues. Ara, tot l'excedent de la part andorrana la gestionarà Càritas Diocesana d'Urgell.

Serà a través d'un conveni de col·laboració pel qual l'exportació de roba es farà a través de la seva empresa d'inserció laboral Nougrapats. L'empresa urgellenca s'encarregarà de recollir de forma periòdica l'excedent tèxtil i, a més, crearà llocs de treball. En deu anys de trajectòria, l'empresa ha fet una seixantena de contractes.

"Una empresa d'inserció és molt més que una empresa ordinària. Per una part, tens la gestió del projecte empresarial, i per l'altre, el projecte social. Si focalitzes en el primer, perds la raó de ser, que és el projecte social".

Josep Casanova, director de Càritas Diocesana d’Urgell

Només l'any passat Càritas va rebre 72 tones de tèxtil, només un 32% de les quals es va reutilitzar. La resta, un 33%, es va exportar, un 22% van ser residus i un 13% es va emmagatzemar per utilitzar-la en cas d'urgència. 

"Això no només és un projecte social, sinó medioambiental. Si la roba que nosaltres no portem la cremem és un dels contaminants més grans que hi ha. Si tenim gent mentalitzada per reutilitzar, aquestes botigues nostres ens ajuden, perquè els diners que n'obtenim són per a altres projectes de Càritas".

Anna Maria Villas, presidenta de Càritas Andorrana

El conveni és per a un any prorrogable a tres i la delegació urgellenca s'encarregarà dels tràmits duaners pertinents i, a més, informarà sobre el destí de la roba recollida. 

Anna Maria Villas, que porta al càrrec des de juliol, ha anunciat a més que l'entitat mantindrà tots els seus projectes per la nova temporada i, sobretot, que potenciaran al màxim "el voluntariat".

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Pau Bonastre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.