Carles Enseñat, síndic general, i Conxita Marsol, ministra de Presidència

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Carles Enseñat serà síndic general i Conxita Marsol, ministra de Presidència. Finalment s’han fet bons els pronòstics i tots dos veuran complerts els seus desitjos. El primer tanca un cercle al Consell General, després d’haver estat conseller i president de grup parlamentari, i l’excònsol fa el salt al Govern. El que no s’ha aclarit encara és el nom de qui ocuparà la cadira de subsíndic.

Xavier Espot, que ha comparegut davant la premsa després de la reunió que s’ha fet amb tots els electes del partit, ha dit que Marsol és una persona molt executiva, a qui agraden els reptes, i que al marge de Presidència tindrà una cartera rellevant, que per ara no ha volgut avançar. El que no s’ha aclarit encara és el nom de qui ocuparà la cadira de subsíndic. Tot i que una de les opcions, i la preferida d’Enseñat és l’ordinenca Sandra Codina, no és l'única opció i dependrà de com quedi el pacte amb els Liberals

"Encara no hem decidit ni la figura del subsíndic o de la subsíndica, ni la de secretari/a de sindicatura que ens correspondria, tenint en compte que la qüestió del possible síndic o subsíndic també pot variar en funció de si algun conseller puja o no pujar, i això és el que acabarà condicionant el càrrec."
Xavier Espot, conseller general electe

Amb aquest trencaclosques inicial resolt, el que és clar és que Liberals tindrà segur un conseller general. Víctor Pintos, primer suplent de la llista territorial d’Andorra la Vella, entrarà al parlament tenint en compte el salt de Marsol a l’executiu. Per a Xavier Espot, el més recomanable seria que s’integrés al grup parlamentari demòcrata, com farà Marc Magallón, d’Acció. Xavier Espot no ha avançat cap altre més nom del futur Govern. Diu que primer s’ha de resoldre la configuració definitiva de la sindicatura i els presidents de grup parlamentari. El que sí que té clar és que la configuració del proper executiu no es farà seguint quotes de partit. 

"La configuració del Govern no es farà en base a quotes de partits polítics, i per tant, independentment que el pacte acabi sent un conseller o dos consellers, això no determinarà la presència o no dels Liberals. La presència serà si des del meu punt de vista i des del punt de vista de la gent que m'envolta, una determinada persona afiliada al partit Liberal té la competència i preparació òptimes per assumir-ho."
Xavier Espot, conseller general electe

Sobre la possibilitat que el liberal Marc Galabert, primer suplent a la territorial d’Ordino, entri al Govern, Espot només ha dit que “és una persona “capacitada i preparada” i que compleix abastament els requisits”. “Res està definit i res està garantit”, ha afegit Espot, assenyalant que queden moltes incògnites per resoldre. Una cosa que sí que ha confirmat Espot és que assumirà d’entrada, fins al debat d’investidura, la presidència del grup parlamentari. També creu que Concòrdia, en tant que partit majoritari de l’oposició, hauria de poder ocupar l’altra secretaria de la Sindicatura, ja que una és segura que serà per a les files de Demòcrates i Ciutadans Compromesos.

Informa: Laura Massegú
Càmera: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.