Carles Flinch es converteix en el primer cuiner andorrà a participar en el prestigiós concurs Bocuse d'Or

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Carles Flinch s´ha convertit en el primer cuiner andorrà a participar en el prestigiós concurs Bocuse d´Or. Després d´aquesta primera experiència, confia que la cuina andorrana pugui tenir cabuda en futures edicions.

Amb poc temps per poder pair tot que li ha passat aquesta setmana, el cuiner Carles Flinch ha fet un primer balanç positiu de la seva participació al Bocuse d´Or. Qualifica l'experiència d'enriquidora i intensa. Diu que ha passat "moltes hores al saló treballant i fent el showcooking, parlant d'Andorra i de la gastrononomia".

El podi guanyador d'enguany ha estat format pels Estats Units, Noruega i Islàndia. El concurs de cuina mundial és una trobada que se celebra cada dos anys on es reuneixen i s´enfronten els millors xefs del món. Flinch en destaca "la serietat i rigorositat en el concurs i també en el 'backstage'", on es respira "la pressió, els nervis i els mesos que porten entrenant".

Durant la seva participació, Flinch ha tingut l´oportunitat de cuinar un menú Vip amb els millors cuiners de França alhora que ha fet arribar alguna de les receptes més reconegudes de la gastronomia andorrana. Ara espera "que comenci a haver-hi un interès". Assegura que no depèn d'ell, sinó de tothom "i dels del nostre ofici, primer".

Per celebrar els 30 anys de competició els finalistes van haver de cuinar un plat 100% vegetal format íntegrament per fruites, verdures i llegums.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.