La carn de cavall es comercialitzarà en breu sota el segell de Carn de Qualitat
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Després de la vedella i el corder, el segell de Carn de Qualitat disposarà en breu d´una nova línia: la carn de cavall. Ramaders d´Andorra ha aprovat la incorporació de la carn de pollí a aquest programa, molt ben acollit pel consumidor.
La carn de cavall es podrà comercialitzar en breu sota el segell de Carn de Qualitat controlada. Ramaders d´Andorra ha aprovat en assemblea la incorporació d´aquesta tercera via al segell nacional sota el qual ja es ven la carn de vedella i la de corder.
Es tracta del pas previ a l´aprovació del reglament que regularà els procediments de cria i engreix dels cavalls per part del consell de ministres, segons han informat fonts del departament d´Agricultura. Actualment el mercat nacional absorbeix la comercialització d´un pollí la setmana. La inclusió d´aquest producte en el segell de Carn de Qualitat controlada es pot traduir en un punt de suport per incrementar la venda, tot i que això s´haurà de comprovar un cop comenci la comercialització. Tanmateix, s´ha descartat la creació d´un segell per a l´exportació del ramat equí viu, la segona via de sortida d´aquests animals per als ramaders, si bé no es descarta en el futur.
Els caps dedicats a l´exportació disposaran d´un certificat que garanteixi que l´animal ha estat criat i engreixat en el marc d´un programa controlat.
Informa: Ana Alamán