La carn de pollí podria tenir el segell de Carn de Qualitat el 2015

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La carn de pollí podria entrar en el programa de Carn de Qualitat controlada d'Andorra el 2015. Aquest és l'objectiu final de la prova pilot que per segon any consecutiu es posa en marxa. Enguany entraran al programa 124 animals, cinquanta més que l'any passat i participaran tots els ramaders que crien equí. L'increment permetrà subministrar setmanalment al mercat intern. Tot i així, la majoria dels pollins es destinaran a l'exportació en viu cap a Itàlia.
El 100 per cent dels ramaders que es dediquen a la cria d'equins participaran enguany en la prova pilot de comercialització de la carn de pollí. La prova ha incrementat de forma considerable el nombre d'animals que entren en el projecte ja que es passa de 70 de l'any passat a 124 aquest 2014. D'aquests, segons ha explicat el director d'Agricultura, Landry Riba, "hi ha un mínim que s'ha establert al voltant de 50 animals per al mercat intern" que suposen 420 quilos de carn de pollí setmanals als establiments. La resta es destinarà a l'exportació en viu a Itàlia.La prova pilot s'ha regulat a través d'un conveni entre l'Associació de Pagesos i Ramaders i el departament d'Agricultura. Un document que s'ha de convertir en un protocol d'actuació que reguli els procediments d'engreix dels animals. L'objectiu final és que la carn de pollí pugui entrar el 2015 en el segell de Carn de Qualitat controlada d'Andorra. L'objectiu, segons ha indicat Riba, és tornar a aconseguir el nivell de consum de fa uns anys, quan era més habitual. Creu que "el segell ajudarà perquè el consumidor tindrà més garanties". L'increment de l'interès dels ramaders per participar en aquest projecte es basa en la valorització i dignificació de la sortida al mercat de la carn de pollí.Informa: Ana Alamán
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.