La carn de vedella d'Andorra obté el segell d'IGP
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Ja és oficial. La carn de vedella d'Andorra ja té el segell d'Indicació Geogràfica Protegida, el reconeixement de qualitat màxim que atorga la Unió Europea i que consolida una feina de quinze anys. La Unió Europea només ha concedit catorze certificacions d'aquesta classe a estats tercers.
La carn de vedella d'Andorra ja té oficialment el Segell d'Indicació Geogràfica Protegida. La certificació arriba després de mesos d'espera a causa del llarg procés administratiu que comporten aquest tipus de certificacions de qualitat. Es tracta de la màxima distinció que atorga la Unió Europea. Consolida un treball de quinze anys per part dels ramaders d'Andorra.“La UE ha reconegut aquest esforç, aquestes pràctiques peculiars i naturals amb les quals es dóna aquest abastiment als nostres vedells”, ha indicat el ministre d'Agricultura, Jordi Alcobé.La Unió Europea ha atorgat un centenar d'IGP però només catorze a estats tercers i deu són per a productes xinesos. Alcobé ha assenyalat que aquesta certificació ha d'afavorir la subsistència de l'activitat ramadera. “Ha de permetre consolidar aquest producte. I, amb els anys, segur que el preu se'n beneficiarà”, ha dit Alcobé.El segell de l'IGP substituirà en la carn de vedella el de Carn de Qualitat. Aquest últim només es mantindrà per a la carn de bou i de corder.Informa: Ana Alamán Imatge: Meri Bellosta