Carn equina amb segell de qualitat, el 2015
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La carn equina sota el segell de qualitat controlada d'Andorra està a punt de ser realitat. Després de dos anys de prova pilot, s'està començant a treballar sobre el reglament que ha de marcar els procediments de producció i comercialització, com passa amb els bestiar oví i boví. Es preveu que durant el 2015 ja es puguin començar a comercialitzar pollins que compleixin tots els requisists.
El segell de Carn de Qualitat controlada d'Andorra serveix per certificar que la carn ha seguit un procés de producció i comercialització que en garanteix l'origen però sobretot la qualitat. Ramaders d'Andorra S. A. col·lobora amb el ministeri pequè la carn de pollí també pugui aspirar al segell i encentar així "una nova línia de carn de qualitat a Andorra", ha assegurat el titular de la cartera d'Economia i Territori, Jordi Alcobé. Després d'haver completat dos anys de proves pilot sembla que entre el mercat interior i exterior la carn equina d'Andorra té sortida. "Estem acabant el segon any de prova pilot i s'havia marcat que hi pogués haver un pol´´i comercialitzat casa setmana amb consum intern i s'ha pogut mantenir", ha manifestat el director d'Agricultura, Landry Riba. "La resta d'animals s'ha engreixat i exportat en viu al mercat italià".El país genera uns 150 caps de bestià equí, seguint les xifres de venda del darrer any, se n'haurien d'exportar una setantena i s'espera sobretot que es puguin col·locar en el mercat italià. En un horitzó més llunyà queda la inclusió de la carn equina en el segell d'indicació geogràfica protegida, com ho és la carn de vedella des de l'any passat. Després d'aquest primer any, tota la carn de vedella produïda a Andorra segueix consumint-se al país.Informa: Víctor Reolid Imatge: M Bellosta, Josep M.Garcia