La carn d'olla i la sopa de galets, protagonistes del dinar de Nadal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A hores d'ara la majoria de la població està al voltant de la taula amb un dels plats del Nadal: la sopa de galets i la carn d'olla. Aquest és el plat de tradició catalana.

Per elaborar aquest plat a priori senzill s'inverteixen unes quantes hores i molta paciència. Una elaboració que té molts passos que es segueixen segons una tradició oral transmesa de mares a filles. Aquesta tradició ha arribat fins a la cuina del xef Carles Finch que a més inclou en el seu menú de Nadal altres productes típics d'aquestes dates.

A banda de la sopa s'acostumen a servir canelons. Això és al migdia, però a la nit, molts són els que fan un sopar lleuger o directament dejuni.

Tot i ser un plat amb elements senzills s'ha d'intentar de continuar la transmissió d'aquesta tradició i que no es perdi.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.