El cas BPA genera 400 procediments judicials

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La intervenció de BPA ha provocat prop de 400 procediments judicials, 131 dels quals estan encara en curs. Sílvia Cunill, presidenta de l'Agència de Reestructuració d'Entitats Bancàries, ha comparegut al Consell General, on també ha informat que algunes entitats financeres van tallar els tractes amb el banc abans del 2015.

La presidenta de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries ha informat davant la comissió legislativa de Finances que hi ha hagut 386 procediments judicials relacionats amb BPA des de la seva intervenció. Uns 180 han tingut relació amb comptes que eren sospitosos d'haver blanquejat capitals i uns 200 amb altres afers relacionats.

Hi ha més d'un centenar de causes judicials, sobre aquesta qüestió, que encara estan en curs. Sílvia Cunill considera que la justícia ha donat la raó a la tasca que ha dut l'AREB i que ha permès que els comptes d'un 96% dels clients que tenia BPA hagin pogut ser traspassats a VallBanc o altres entitats financeres. "Avui podem dir que totes aquestes decisions han estat avalades en primera o diverses sentències, en primera o segona instància. Per tant, em satisfà molt i és un gran orgull poder dir que el 96% dels clients s'han pogut traspassar".

La presidenta de l'AREB també ha explicat que la intervenció de BPA el 2015 era motivada. I que cinc importants entitats financeres hi van tallar les relacions abans de la nota del FinCEN, la unitat contra el crim financer dels Estats Units, algunes de tan importants com Deustche Bank i JP Morgan. Cunill ha reiterat que, seguint les recomanacions dels seus assessors legals, no poden proporcionar els comptes del banc.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.