Casals d'estiu per a tots els gustos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Casals organitzats pels comuns, d'organitzacions privades i d'altres que són una col·laboració entre públic i privat. Hi ha un gran ventall de possibilitats d'activitats diferents, alhora que són una oportunitat per fer noves amistats. 

Els casals d'estiu dels comuns es poden contractar per setmanes o per mesos. Estan oberts des de dos quarts de 8 del matí fins a les 8 de la tarda i tenen entre 3 i 4 monitors per grups de 25 nens. 

"També havia sigut nen. He vingut als esports tota la vida i ara de monitor" 

Eric Capdevila, monitor Escaldes-Engordany 

A Escaldes, per exemple, els nens al matí fan esports com natació o jocs per practicar la seva punteria.

"Podem fer activitats d'orientació. També estem al camp de futbol, fem tennis, també fem jocs d'aigua" "Fem excursions curtes per Sant Romà al rec del Solà. També fem excursions llargues: anem al Bosc Aventura, a Arcalís."

Eric Capdevila, monitor Escaldes-Engordany 

 A la tarda, es fan activitats culturals com música, escacs o visites a l'espai Caldes. El millor són les relacions que estableixen entre ells. 

"Anem a la piscina. He conegut nens nous" "La Mafalda, la Victòria" 

Alumna Casal d'estiu d'Escaldes-Engordany

A banda dels casals dels comuns hi ha els casals d'organitzacions privades. A la Massana, ofereixen classes de BTT. Són per a nens de 3 a 17 anys. 

"Millorar l'equilibri, la pedalada. Fer canvi de marxes, una mica de mecànica. Aleshores tots els campus són en rutes dins de la estació i baixem a la Massana, a Ordino, a fer rutes, segons el nivell dels nens"

Oliver Gueimonde, escola Bike Pal-Arinsal

 A partir dels 12 els nens poden fer ja campus de descens.

"Que son els campus més tecnificats. Que son pels nens que ja tenen un cert nivell i que poden accedir directament al Bike Park."

Oliver Gueimonde, escola Bike Pal-Arinsal

El campus són fins a la 1, però es poden quedar a dinar i fer tarda, fins a les 5 amb les activitats complementàries que ofereix Pal-Arinsal.

"Tenim el parc de cordes, tenim kàrting, tenim tirolines, per als grans, per als petits, el parc de inflables, el tubbing."

Oliver Gueimonde, escola Bike Pal-Arinsal

I un altre campus, també sobre rodes, però en pantalla. L'ACA organitza amb el comú d'Andorra la Vella el primer campus d'automobilisme de simulació.

"Es un campus destinat als nens i nenes que vulguin fer aquesta primera aproximació al món digital, al món de l'automobilisme de simulació, el SIM Racing, gaudint aquí amb una estructura com la tenim, tecnològica. I acompanyat de professionals com tenim. I tota l'experiència que portem acumulant durant els darrers tres anys amb la formació de pilots digital poder- la compartir amb aquests nois amb aquesta primera presa de contacte amb els automobilisme digital." 

Toti Sasplugues, secretari general de l'ACA 

"Jo no tenia experiència com a monitor però la veritat és que m'està agradant. La setmana passada vaig veure molt bon progrés en quasi tots els alumnes que van venir. Tancaven més voltes, anaven més ràpid i tenien més ritme"

Èrik Olària, pilot digital i monitor ACA

Sigui com sigui, totes aquestes modalitats són un alleujament per a les famílies, alhora que els nens passen un bon estiu.

Satisfacció general dels pares amb els casals

Per als pares totes aquestes propostes són una gran alternativa perquè puguin treballar o fer les coses de casa.

"Hi ha molta proposta i està molt bé per als nens. Són dos mesos de vacances, i el fet de tenir activitats ajuda molt. Tot el que és proposta cultural i activitats per als nens són preus que són molt assequibles"

Pare

"Treballem o no treballem pots fer les coses de casa en el cas que siguis mestressa de casa o si estàs a la feina tens el teu horari. Però moltes vegades som mares que estem soles i amb un sou base: la llum i el lloguer -que és astronòmic- ...i a sobre: el casal. Vas ofegat. Crec que es podria fer alguna cosa"

Mare

Informa: C. Vidal
Imatges: È. Mompel - D. Moreno - E. Escabias- P. Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.