La CASS assegura que va aplicar els nous criteris en les baixes de maternitat i paternitat del període de transició
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La CASS ha aplicat els criteris d'igualtat i no discriminació a les persones assalariades i autònomes que es trobaven en situació de baixa per maternitat o paternitat en el període de transició de la nova llei de la seguretat social que entrava en vigor l'1 de febrer. Aquesta és la resposta per escrit al grup parlamentari socialdemòcrata publicada al Butlletí del Consell General.
Els socialdemòcrates van plantejar en una pregunta que requeria resposta per escrit els seus dubtes al ministeri de Salut sobre com la CASS havia tramitat les baixes per maternitat i paternitat en el cas d'aquelles persones a les quals els coincidia l'entrada en vigor l'1 de febrer del nou reglament. A principi d'any la parapública afirma que va rebre la petició d'alguns pares i mares que es trobaven en aquesta situació i que demanaven ser tractats segons la nova legislació. La CASS assegura que després d'estudiar jurídicament la petició va decidir pagar les prestacions per maternitat de vint setmanes i de paternitat de quatre setmanes a les persones que es trobaven en aquesta situació l'1 de febrer d'enguany.
Segons dades de la CASS a partir de l'1 de febrer hi ha hagut 321 baixes per maternitat i 282 per paternitat de persones assalariades. Abans de l'entrada en vigor s'han atorgat 147 per maternitat i 14 de paternitat.
En el cas de les persones autònomes el descans per maternitat entrava en vigor a partir del 17 de setembre i van atorgar-se'n 2 i 1 per paternitat. Per als autònoms que abans del 17 van sol·licitar la baixa es van atorgar 19 per maternitat i 17 per paternitat.
Esmena a la totalitat als pressupostos
Aquesta informació ha estat publicada al Butlletí del Consell General aquest dimarts, on també es recull l'esmena a la totalitat al projecte de llei del pressupost general del 2020 del Govern, entrada a tràmit pel grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana+Independents.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu