La castanyada manté el pols al bon temps

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot i que pel bon temps d´aquesta tardor no ho diríem, som en època de menjar castanyes. Una tradició que a Andorra es manté viva, malgrat que va de baixa. Ja sigui per la gent del barri de tota la vida, o pels que hi són de pas, els castanyers tindran els propers mesos el foc ben viu per deixar-les ben torrades.
Des de fa dos anys, el Marcelo segueix la tradició de la castanyera de la plaça Rebés, ara ja jubilada després de dècades dedicadent-se a un ofici tan típic d´aquesta època. El client del barri no falla i això, diu, assegura el futur de la tradició.A la plaça de la Rotonda, en Jesús i la Caren també han heretat l´ofici dels antics castanyers. Aquí, els compradors que predominen són els turistes. Tot i que el negoci va de baixa i les bones temperatures d´aquesta tardor tampoc han ajudat a vendre, de castanyes se'n segueixen menjant.Però amb la posta del sol i l´arribada del fred la cosa canvia i el caliu del trenet convida a endur-se'n una paperina cap a casa. La baixada de les temperatures que s´espera els propers dies de ben segur que animarà una venda de castanyes que s´allargarà fins al febrer.Informa: Andrés González-Nandin Imatge: Lluís Calvo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.