La via catalana cobrirà aquesta tarda 400 quilòmetres

Els actes institucionals de la Diada nacional de Catalunya han centrat l´interès aquest matí. L'acte al Parc de la Ciutadella, ha estat presidit per Artur Mas i Núria de Gispert i hi han assistit representants de la majoria de partits parlamentaris, per primera vegada no hi ha assitit la líder del del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho. Mentrestant està tot a punt per celebrar aquesta tarda la Via Catalana cap a la Independència. Una cadena humana de més de 400 quilòmetres.

Aquest 11 de setembre passarà a la història per l´organització d´una cadena humana que recorrerà Catalunya de punta a punta per demanar la indepèndencia. Impulsada per l´Assemblea Nacional Catalana la Via Catalana per la Independència unirà les mans de catalans i catalanes al llarg de 400 quilòmetres..

A les 17.14 hores, les campanes de la Seu Vella de Lleida marcaran simbòlicament l´inici de la Via Catalana. Simultàniament, des del tram sud, a Alcanar, i al nord, al Pertús, els participants s´aniran agafant les mans. La cadena es tancarà a la plaça de Catalunya a Barcelona, on la presidenta de l´Assemblea, Carme Forcadell, unirà les dues bandes.

La Via estarà formada durant uns vint minuts. Cobreix uns 400 quilòmetres que ressegueixen l´antiga Via Augusta romana. 722 trams, d´uns cinc-cents metres cadascun. Es tallarà la carretera N-340 i l´N-II de les tres a les sis de la tarda.

Aquest matí han sortit autobusos de diverses poblacions catalanes com ara des de la Seu d´Urgell per participar a la Via Catalana per la Independència en direcció a Vallirana i a l´Ametlla de Mar. Prop d´un miler de ciutadans de la Seu d´Urgell s´han inscrit per participar-hi.

Per escalfar motors ahir al vespre es van celebrar més d´un centenar de marxes de torxes arreu de diferents pobles de Catalunya per reivindicar la voluntat de ser independents.

Informa: Almudena López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.