La Càtedra de pensament cristià reivindica una economia al servei de les persones

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El capitalisme financer està fent aigües i ha de ser regulat legalment a nivell mundial per les Nacions Unides. Aquesta és una de les conclusions més importants de l'onzena Càtedra de pensament cristià que s'ha dut a terme a Sant Julià de Lòria i que ha tingut com a lema L'economia al servei de la persona.

El sistema econòmic ha de ser vigilat i controlat a tot el món i el marc millor per fer-ho són les Nacions Unides. Així ho ha posat de relleu Francesc Torralba, un dels ponents de la XI Càtedra de pensament cristià. Els conferenciants han considerat que ja hi ha moltes empreses que aposten per fer les coses d´una manera més ètica i responsable i que, a més, tenen beneficis.  El director de la Càtedra de Pensament Cristià, Francesc Torralba, defineix aquesta jornada com a "contracultural" perquè "parlar d'una economia al servei de la persona és portar la contrària a l'esperit de l'època, quan la persona és la que està sotmesa a l'economia". Creu que "l'únic lloc on la immensa majoria de les nacions estan representades, que és l'ONU, és l'únic òrgan que podria introduir un principi ètico-jurídic que digués que una economia que surti d'aquests paràmetres no es pot desenvolupar enlloc del món perquè sinó el més viu anirà a aquests llocs a explotar nens, dones i el medi ambient". 

 L'economista Antonio Argandoña assegura que "quan diem que l'empresa ha de maximitzar beneficis i aquest és el seu objectiu, estem dient que tot passa per aquest objectiu i crec que això és incorrecte perquè l'empresa en primer lloc és un grup de persones amb una tasca comuna que afecta a moltes altres persones". "Les empeses que tenen una actuació responsable no surten als diaris perquè ho fan correctament", opina l'economista Carlos Losada.

L´acte ha estat presentat per l'arquebisbe d´Urgell, Joan-Enric Vives, que ha recordat les paraules del Papa Francesc respecte que l´economia actual mata i ha coincidit amb els conferenciants en la necessitat urgent de buscar un model social més just i sostenible.

Informa: Pere Moliné      Imatge: Meri Bellosta

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.