La CEA reitera la necessitat de tenir una terminal andorrana amb duana a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb el nou sistema GPS a l'aeroport de la Seu d'Urgell la confederació empresarial andorrana insisteix en la necessitat que la infraestructura disposi d'una terminal andorrana específica. Un model que ja funciona a aeroports com ara el de Basilea amb gestió compartida entre França i Suïssa. El seu president diu que a més de vols xàrters aquest hivern cal desenvolupar línies regulars amb ciutats europees. Gerard Cadena també ha parlat de la cimera iberoamericana i insisteix que es faci presencial la primavera del 2021.

Contents del pas endavant en el sistema GPS, la CEA insisteix que l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell disposi de dues terminals, una d'elles específica andorrana amb la seva duana. El president de la confederació, Gerard Cadena, diu que és un model que ja funciona a Europa i ha posat d'exemple el de Basilea amb gestió compartida entre dos estats com són Suïssa i França. El col·lectiu empresarial també defensa la necessitat que aquest aeroport tingui una via alternativa d'accés al país sense haver de passar per la duana del riu Runer després de passar per la de l'aeroport.

Contents de la possibilitat que aquest hivern hi puguin aterrar vols xàrter amb esquiadors, la CEA insisteix a treballar en la via de vols regulars que uneixin la infraestructura amb diferents ciutats europees. Un aspecte en què el Govern també treballa a l'espera d'un canvi en el rol que tindrà en la gestió d'aquest aeroport.

La CEA vol una cimera presencial

Cadena també ha parlat de la Cimera Iberoamericana. Insisteix a apostar per una trobada presencial, sobretot pel que fa a l'empresarial, que s'hauria de celebrar dies abans de la de caps d'estat i de Govern la primavera del 2021. Diu que la virtual no permet els contactes posteriors on realment es fan els tractes comercials.

Afegeix que la trobada és una plataforma molt important per donar a conèixer Andorra a un mercat potencial de 500 milions de persones i donar més projecció internacional al país.

Informa: Anna Pifarré-Gerard Gort
Imatge: Txema Galilea-Arxiu

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.