El Celler d'en Toni, distingit com a Bib Gourmand a la Guia Michelin
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
A la subcategoria de la Guia Michelin anomenada Bib Gourmand, que engloba restaurants que tenen una relació qualitat-preu molt bona, enguany hi ha un únic establiment andorrà amb aquest distintiu. El Celler d'en Toni celebra amb alegria aquest reconeixement i més encara tenint en compte el context de pandèmia i les dificultats que ha patit i pateix el sector de la restauració.
Per primera vegada, un restaurant d'Andorra entra dins la subcategoria de la Guia Michelin anomenada Bib Gourmand, que s'atorga a aquells establiments en què es valora una bona relació entre la qualitat i el preu. Aquest dimarts hem vingut a comprovar-ho.
Després de més de cinquanta anys de trajectòria i d'estar recomanat dins la Guia Michelen des de fa uns anys, El Celler d'en Toni rep amb gratitud aquest reconeixement, un distintiu que el pot ajudar a donar-se a conèixer tant a dins el país com també de cara als visitants.
El seu propietari, Marcel Besolí, ha confessat que per ell ha sigut "una il·lusió molt gran" rebre aquest guardó. "Estem tot l'equip molt contents". Per la seva part, també ha assegurat que se sent "molt agraït" pel que fa al seu equip, ja que "sense aquestes persones que treballen aquí cada dia, no podríem obrir".
Productes frescos i de temporada són els dos principals atributs que defineixen l'estil culinari de l'establiment, segons ha remarcat el cap de cuina, Òscar Serra. Creu que el fet de tenir "un bon producte", i de respectar-lo i treballar-lo amb continuïtat amb una feina organitzada és el que els ha ajudat a aconseguir aquest distintiu.
De totes les elaboracions, n'hi ha una que sobresurt i reuneix l'essència del local, que són els canalons. "Tothom va boig amb els canalons del celler", ha comentat. Tot i que ell només fa un any que és a la cuina del restaurant, ha remarcat que a l'establiment fa molts anys que fan aquest plat "mític".
Pel que fa a l'Estrella Michelin, Besolí ha assegurat que aconseguir-la no és la seva intenció, sinó que ara l'objectiu és "tancar sense pèrdues, poder pagar a tothom i seguir endavant en aquesta mateixa línia". "Si ha de venir, perfecte, però la intenció no és buscar-la".
Restaurants nomenats "Plat Michelin"
La Guia Michelin també ha atorgat la distinció de "Plat Michelin" als restaurants Kökosnøt, Ibaya i Koy Hermitage. Bones notícies com aquestes animen als restauradors a buscar nous reptes i a tirar endavant.
Informa: Laura Cugat-Neus Toro
Imatges: Desirée Sala