Centenars de pelegrins segueixen la tradició de pujar al santuari de Meritxell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Centenars de pelegrins han arribat avui al santuari de Meritxell, seguint la tradició de cada 8 de setembre. Motivats a emprendre el camí per diferents raons, al llarg del matí del diumenge, el flux de visitants no s’ha aturat.

Els camins de tot el país convergeixen al santuari de Meritxell. Des de la fe, l'esport o simplement per la tradició, els pelegrins arriben fins aquí per motivacions molt diverses, però amb un mateix objectiu: retrobar-se amb la Verge de Meritxell en aquest dia tan especial.

Sigui en solitari o acompanyats de família i amics, cadascun amb una raó personal per fer el camí.

"Soc creient i fer el pelegrinatge és una cosa molt maca."

Pelegrina

"Per caminar i ja està, i per encendre una espelma i per desitjar que passin bones coses."

Pelegrí

El dia de Meritxell comença ben d'hora per als qui segueixen aquest pelegrinatge. Abans que surti el sol, ja es veuen grups i persones enfilant el camí cap a la missa de l'aurora, que se celebra a les set del matí.

Molts dels que han arribat fins a dalt, han aprofitat per tastar la coca tradicional i també per veure l'exposició audiovisual que s'ha inaugurat aquesta setmana a l'antic temple.

"Costa una mica, però quan arribes penses que ha valgut la pena."

Pelegrí

"D'aquesta manera pots complir les tradicions."

Pelegrí

Ja sigui a peu, en cotxe, amb bicicleta, al llarg de tot el matí, el flux de pelegrins no s'atura.

L'exposició audiovisual de l'antic temple

Molts dels que han pujat al Santuari de Meritxell han aprofitat també per atansar-se a l'antic temple per veure l'exposició audiovisual que s'ha inaugurat aquesta setmana a l'antic temple que es va cremar.

El vídeo recorda la germanor i la devoció a la patrona des de la Constitució, que encara avui dia se celebra amb la festivitat religiosa i popular que comença amb el camí del pelegrí.

"M'emociona perquè vaig fer aquí la primera comunió i han sigut molts anys d'estar aquí presents."

Visitant

"Molt bona iniciativa, les imatges són fantàstiques."

Visitant

"És una manera de poder conèixer les coses."

Visitant

Informa: Bruna Luque 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.