El centre d’estudis històrics i polítics començarà la divulgació amb el cicle de xerrades "Cinc hores amb la història d'Andorra"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El centre d’estudis històrics i polítics comença un primer cicle de conferències amb el títol “Cinc hores amb la història d’Andorra”. És un conjunt de ponències que s’estrenarà dimarts de la setmana que ve i s’allargarà fins a principis de desembre. L’objectiu és divulgar algunes de les recerques d’investigació que s'han fet sobre fets històrics del país.
Així ho ha exlicat Albert Villaró, cap d'investigació del CEHIP, a l'"Ara i Aquí" de Ràdio Nacional. El cicle pretén acostar al públic la història d’Andorra a través de diverses conferències i s'estrenarà amb “Els orígens del bisbat d’Urgell: entre francs i visigots", a càrrec de Carles Gascón. El cap d'investigació del CEHIP, Albert Villarò, explica que fins aquest moment no s'havia considerat mai el punt de vista geopolític sobre la Seu.
Villaró també ha parlat del nou programa de conferències a través d’un conveni de col·laboració amb el Real Instituto Elcano, que ja està enllestit. "És un Think Tank molt prestigiós on treballa gent preparadíssima", recorda, i avança que aviat hi haurà un primer esborrany de l'estudi sobre les relacions Espanya-Andorra.
Així mateix, l'escriptor també ha destacat l’obertura de la nova convocatòria de beques Pere Canturri i Manel Mas, que ha tingut una bona recepció de participants. N'anunciaran els guanyadors a mitjan novembre.
Informa: Silvia Callís
Imatge: Anna Romagosa