La cerimònia de la toga oficialitza l'entrada en la professió de 17 nous advocats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els advocats demanen a l´Estat una pujada en la retribució de les guàrdies i oficis. Asseguren que es tracta d´un servei que fan des de fa 40 anys en col·laboració amb el Govern i que actualment no està retribuït de forma digna. És una de les reivindicacions del col·lectiu coincidint amb la Diada del patró, sant Raimon de Penyafort. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que ara per ara no és previst cap canvi en el preu de les guàrdies.
El Col·legi d'Advocats compta des d'avui amb 17 nous membres. Aquesta tarda se'ls ha imposat la toga coincidint amb la festivitat del patró, sant Raimon de Penyafort, una festa que s'aprofita per posar en evidència les necessitats de la professió. Enguany, el degà, Francesc Badia, ha posat en relleu l'esforç per millorar l'assistència al ciutadà i la formació dels advocats. Ara, ha dit, toca una pujada en la retribució de les guàrdies i els oficis. Considera que el preu actual no és digne.El ministre de Justícia i Interior ha reconegut que la retribució no és elevada però tampoc indigna. Xavier Espot ha dit que de moment el preu no es tocarà. Badia ha explicat que l'alt nombre de nous advocats es deu a la propera introducció de formació obligatòria per accedir a la professió, una formació que podria fer-se a través d'un màster de nova creació, segons Xavier Espot. D'altra banda, el degà ha alertat d'un incipient problema d'intrusisme en la professió.Declaracions de Francesc badia, degà del col·legi d'advocats i Xavier Espot, ministre de Justícia i interiorInforma: Ana Alamán Imatge: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.