Christian Dior, un dels primers en impulsar la moda a partir de la 2a Guerra Mundial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La moda ens parla dels moments socials que vivim. Des d'aquest divendres el Centre d'art d'Escaldes-Engordany mostra una col·lecció sobre l'eclosió que va viure el món de la moda al final de la Segona Guerra Mundial amb els noms més cèlebres de l'alta costura. 

Christian Dior és el primer dissenyador que a les acaballes de la Segona Guerra Mundial impulsa una nova era que parla d'un canvi social que al CAEE es pot veure a través de la moda femenina.

"Marcel Boussac, un emprenedor que fa teixit finança Christian Dior i amb teixits de roba per a home fa una línia femenina, Enrico Quinto, tot remarcant que aquests eren els teixit que hi havia a l'època. A més, assenyala que "durant el dia es portava negre i gris i a la nit, tons pastel."

A partir dels anys 40 la dona perd la llibertat i lleugeres dels anys 20 i 30 amb cintures accentuades, ús d'enagos, cotilla, guants i en què cada moment del dia s'havia de correspondre amb el que es vestia amb firmes que van des de Balenciaga, Balmain, Jean Desses i que van vestir grans actrius de cinema que es descobreix en la visita. Als anys 50 la dona es podia canviar fins a quatre vegades. 

Un vestit negre ha estat sempre un clàssic que en aquell moment només es portaven a partir de la tarda a excepte d'un model de Fontana que va pertànyer a Ava Gardner que pel seu disseny es podia portar ja al migdia, ja que "eren vestits que permetien ballar, moure's, més pràctics".

La col·lecció Quinto-Tinarelli serà al CAEE fins al 24 de setembre. Durant la seva estada es faran cinc activitats relacionades amb l'exposició i la moda.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Álex Vinyals

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.