Cinca confia en el consens i els comuns se centren en l'IGI

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El tema que més preocupa els comuns respecte la relació amb l'executiu és la liquidació de l'ITP que han perdut arran de l'entrada en vigor de l´IGI. També volen tractar sobre la modificació dels entorns de protecció dels bens d´interès cultural i la delimitació de competències. L'executiu creu que acabarà havent-hi un pacte sobre la delimitació de competències.
Aquest divendres els cònsols es reuneixen amb el Govern per tractar de la reforma de la delimitació de competències entre l'administració central i els comuns. Aquests no accepten la proposta del Govern, que consideren molt centralitzadora i volen presentar-hi una alternativa. L'executiu és optimista i considera que acabarà havent-hi consens perquè és evident que tots creuen necessària aquesta reforma. El ministre portaveu, Jordi Cinca, creu que "tothom està prenent posicions i preparant el terreny previ a una negociació".Trini Marín, cònsol major escaldenca, opina que hi ha una qüestió més important que altres a l'hora de debatre amb el Govern. Marín ha recordat que els cònsols acudiran al Tribunal Constitucional per un conflicte d'inconstitucionalitat en l'afer de la liquidació de l'impost de transmissions patrimonials després de no rebre resposta als tres recursos que han presentat. Opina que és una qüestió urgent perquè els comuns estan perdent liquiditat i això pot afectar els serveis que proporcionen els ciutadans. Marín explica que a l'inici hi va haver voluntat per part del Govern per modificar la llei de l'IGI "però de moment veiem que no es mouen".A banda de la modificació de la Llei de patrimoni cultural, Marín considera que en la trobada ha de quedar ben clar fins on arriba la coordinació entre el Govern i els comuns pel que fa a les competències.Informa: Pere Moliné
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.