Ciutadania i democràcia obren l'Aula Magna

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una conferència del síndic general ha inaugurat, aquest vespre, el nou curs de l'Aula Magna, una iniciativa de la Universitat d'Andorra que uneix universitaris i gent gran.

És la novena edició d'un cicle de conferències que acosten a tothom coneixements universitaris i, enguany, comença amb rècord d'inscrits: una quarantena. L'interès de l'aula, segons han explicat el rector de l'UdA, Daniel Bastida, i la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, rau en l'aproximació dels continguts a la gent gran i l'intercanvi de visions amb els universitaris perquè interactuïn i es creïn sinergies.

El síndic general, Vicenç Mateu, s'ha encarregat de la primera de les vuit conferències que tractaran sobre patrimoni, màrqueting, dades mòbils i memòria. El síndic ha parlat sobre ciutadania i democràcia, dos conceptes d'actualitat davant l'auge de l'organització ciutadana, els darrers anys. Mateu ha fet una reflexió al voltant de com la tecnologia influeix l'expressió de la ciutadania: "Avui en dia tenim uns altres mitjans tecnològics, una altra voluntat i un altre atreviment, i és bo que sigui així per part de la ciutadania. Penso que els propers anys ens haurem de replantejar algunes coses, si la tecnologia ho permet, perquè hi hagi una major participació".

L'Aula Magna forma part de la càtedra UNESCO, recentment renovada per quatre anys i, aviat, participar-hi es convalidarà amb crèdits de la Universitat de Lleida.

Informa: Toni Vila    Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.