Els ciutadans celebren l'abonament a 30 euros del transport públic i ara reclamen millores en les freqüències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La rebaixa en les tarifes del bus i els canvis en la zonificació, ho notaran especialment els usuaris de línies com la del Pas de la Casa. L'endemà de l'anunci del Govern, hem volgut saber què en pensa la població.  

A partir de l'1 de setembre els usuaris del transport públic nacional podran adquirir l'abonament mensual de 30 euros i viatges il·limitats. Un estalvi que finançarà la nova taxa verda sobre el carboni. Com valora la ciutadania aquesta rebaixa de les tarifes? Hem sortit al carrer a preguntar-ho. 

Hi ha qui aquest dijous encara no coneixia la posada en marxa del nou abonament, però la majoria sí. Els més joves ho celebren, ja que consideren que els preus d'ara són una mica cars. Creuen que la rebaixa farà que més gent s'animi a utilitzar el transport públic. 

Els jubilats, com que tenen el servei gratuït, no notaran cap canvi, però celebren igualment la decisió de l'executiu per a la resta de la població. 

Segons una enquesta del Govern, per a un 50% de la població el cost de l'autobús és el principal fre per agafar-lo. Però hi ha altres aspectes que també creuen que s'haurien de millorar. 

Preguntant als usuaris habituals, hi ha qui assegura que el servei és "fatal" perquè en moltes ocasions han d'esperar fins a una hora per poder agafar el bus. En aquest sentit assenyalen que caldria millorar les freqüències de pas, ja que per anar a zones com Arinsal hi ha un bus cada hora. 

La rebaixa de les tarifes és un primer pas per avançar cap a una mobilitat més sostenible. La primera rebuda del nou abonament mensual ha estat bona. Veurem quants adeptes atreu un cop estigui disponible. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Arnau Gaya

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.