El clan familiar acusat de traficar nega dedicar-se a la venda de drogues

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui s'ha celebrat la tercera jornada del judici per l´operació Dalton contra el tràfic de drogues. Una jornada que al matí ha quedat interrompuda davant l'absència de l'advocat d'una de les processades que havia de declarar, la matriarca del clan familiar que presumptament traficava a la Massana i des d'un mas de Sant Julià de Lòria. Finalment el judici s'ha reprès a la tarda després que el lletrat que no havia comparegut al matí fos visitat per un metge forense per ordre del Tribunal de Corts i certifiqués que estava en condicions de treballar.
Els primers en declarar a la tarda han estat la filla petita del clan i el fill mitjà, que es va donar a conèixer fa uns mesos per demanar el canvi de mòdul a la presó per declarar-se transsexual i sentir-se dona. Ambdos han negat vendre o traficar amb cocaïna. De fet han declarat està en contra d´aquestes conductes. Per la seva banda, el fill gran, que ha confessat ser un gran consumidor de tot tipus de droga i que està expulsat d´Andorra, també ha negat la venda al Principat i ha declarat que tot el que s´havia trobat al mas de Sant Julià de Lòria on vivien els pares era seu. La seva parella ha admés consumir marihuana, però ha negat que hagués venut mai cocaïna. Tot i que inicialment tots s'han acollit al dret de no declarar contra la família, han contestat la majoria de les preguntes del fiscal. Finalment, ha declarat la matriarca de la família. La dona, que s´enfronta a una de les penes més elevades demanades pel fiscal, ha negat qualsevol relació amb la venda de tràfic, tot i que diversos testimonis la van situar de matinada a diferents locals nocturn fent contactes molt curts amb diferents persones. Demà el judici passa a una altra fase. Compareixerà la policia i una cinquantena de testimonis que ja van ser jutjats i condemnats per ordenança penal.Informa: Ana Alamán
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.